Barion Pixel
Fogadja el a cookie beállításokat a megfelelő működéshez. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elmúlt már 18 éves? Ha igen kattintson az elfogadom gombra, ha nem lépjen ki oldalunkról.

Prémium céges ajándék a sikeres együttműködésért

Kovács Viktor
2023. 10. 26. 09:49:53
Prémium céges ajándék a sikeres együttműködésért

Fejezze ki elismerését, köszönetét kollégái vagy üzleti partnerei felé prémium kategóriás céges ajándékkal. Ajándékküldő szolgálatunk nőnap, karácsony vagy bármilyen más alkalommal is rendelkezésre áll.

Egy cég életének ma már szerves része az ajándékozás. Azonban ezt egy kicsit másként kell elképzelni, mint amikor az egyik ember ad ajándékot a másiknak. Érthető módon az utóbbi az bensőségesebb és sokkal inkább egy vágy beteljesítéséről szól, mint amikor vállalati környezetben adunk valamit kollégának vagy partnernek.

A céges ajándék kifejezés egy évben több alkalommal is felbukkan egy HR-s kolléga noteszében. Amit a legtöbb helyen megünnepelnek, az a nőnap és a karácsony. Általában mindkét esemény bulival is párosul, de karácsonykor, az év végével kerülnek átadásra a prémium céges ajándékok is. Emellett csapatépítő tréningeken, a vállalat működésének évfordulóin vagy egy sikeresen zárult projekt után is szokás ajándékozni. Cég függő, de előfordulhat, hogy a születésnapokat vagy névnapokat is megünneplik.

Egy másik vonal, amikor a céges partnereket köszöntjük fel. Itt már szűkebb határmezsgyén mozog az ajándékozás. A nagyobb projektek zárásakor, illetőleg az év vége az, amikor az üzleti partnerek megajándékozzák egymást. Ebben az esetben sem könnyű eldönteni azonban, hogy mi legyen a köszöntés tárgya. A dolog talán kényesebb is, mint amikor magánszemély ajándékoz meg magánszemélyt.

céges karácsonyi ajándék

Az ajándék egyúttal brand is

Hogy milyen ajándékkal lepjük meg a céges partnerünket, az bizony nem könnyű kérdés, mivel ezúttal az ajándék bennünket képvisel, a mi brandünkről mond valamit. Egy ócska, filléres dolognak nyilván az az üzenete, hogy itt a vezetés spórolós, fogához veri a garast stb., egy szóval semmi esetre sem elegáns.

Ugyanakkor a túl drága, „feltűnősködő” ajándék pedig azt az üzenetet hordozhatja, hogy nagyképű, túlságosan is el vannak szállva maguktól. A pökhendi jelzőt pedig szintén nem szerencsés egy márkanévhez hozzáragasztani. Egy prémium céges ajándék azonban úgy is képviselhet kiváló minőséget, hogy nem fellengzős, nem eget verő az ára, de azért az olcsó kategóriába sem tartozik.

Ne feledkezzünk meg a saját márkajelzésünkről sem: ezzel nem csak a saját brandünket képviseljük, egy fellogózott csomagnak az is üzenete, hogy a részletekkel is foglalkozunk, rászánjuk az időt és az energiát az összeállításra. Az, akinek szánjuk a csomagot, fontos nekünk. 

Ami különleges, az prémium is

Egy prémium csomag nagyon sok minden lehet, azonban ha olyan dolgokat tartalmaz, amit nem lehet csak úgy lekapni az áruházak polcairól, félig elértük a célunk. Ha mindez egy prémium csomagolással egészül ki - aminek jelentőségét egyébként sokan hajlamosak alábecsülni - már szinte célegyenesben érezhetjük magunkat. 

Nézzünk egy példát arra, hogy pontosan mit is értünk prémium céges ajándék alatt. A Deluxe Faláda ajándékkosár remekül reprezentálja ezt. Vállalati környezetben kedvező árfekvésű meglepetés és minden tekintetben kiváló céges ajándék. A kézműves étcsokoládé különlegesség és a fehér csokoládé tört kávészemmel és jázminszirommal már önmagában is a prémium ajándékok világát idézi.

A repceméz, a tokajis libamáj pástétom, az utánozhatatlan meggylekvár különlegesség – hogy csak párat említsünk a tételekből – mind azt az üzenetet hordozza, hogy megbecsüljük partnerünket, mert valami különlegeset szánunk neki. Az egyedi, a különleges, a prémium szavak pedig mind elsőrangú építőkövei egy márkának.

prémium céges ajándék

A kollégák felé se fukarkodjunk

Nem csak a partnereinket illik valami különlegessel megköszönteni jeles alkalmakkor, de legalább annyira a kollégáinkat is. Ha valaki szívét-lelkét beleteszi a munkába, ami ráadásul eredményre is vezet, akkor jár neki a méltó elismerés. Főleg az évet összegző értékeléseknél illendő nagyobb, ha úgy tetszik, prémium céges ajándékokkal kitüntetni az alkalmazottakat.

Az ajándékozás eme fajtájának is megvan a maga pszichológiája. Egy semmitmondó, tucat ajándékot adni valakinek meglehetősen rossz befektetés. Nem a munkára motivál, sőt valószínűleg ront a hozzáálláson. A kolléga úgy érezheti, hogy hiába tett meg mindent, gürcölt egész évben, ha csak egy jelképesnek is alig beillő elismeréssel szúrják ki a szemét.

Ezzel szemben, ha valami szépet, vagy egyedit adunk, akkor azt a hatást érjük el a kollégánk szemében, hogy igenis „számítok valamit”. Ez az üzenet pedig a legnagyobb motivációs erő, még attól is több, ha bónuszt vagy fizetésemelést adunk. Nem több, mint egy gesztus, mégis arra sarkall, hogy még jobbak legyünk. Egy prémium céges ajándék tehát nagy jelentőséggel bírhat, ami igazából nem is költés, hanem befektetés, legyen szó kollégáról vagy a partnereinkről.

Képek forrása:

Az oldal tetejére